Medicinsk statistisk

Medicinsk statistik giver en detaljeret og letforståelig introduktion til statistisk metode, herunder deskriptiv statistik, statistiskhypotesetestning i teori og praksis, variansanalyse, regressionsanalyse, non-parametrisk statistik og tid-til-event analyse. Formålet er at ruste læseren til at forstå statistikafsnit i videnskabelige publikationer, føre en konstruktiv dialog med en fagstatistiker,
eller udføre statistiske beregninger på egen hånd ved brug af statistiske programmer. Teksten er spækket med eksempler og illustrationer – alt sammen i håb om at fremme forståelsen.
Medicinsk statistik henvender sig til medicinstuderende, forskningsaktive samt studerende ved de sundhedsfaglige
uddannelser generelt. Indholder også afsnit om statistiske software og udvikling af spørgeskemaer.

Forfatter: Andreas Habicht

Udgivelsesår: 2017

Forlag: Gyldendals Akademisk / Munksgaard.

Køb BOGEN her

 

Vurder selv evidens

Vurder selv evidens er til alle, som har brug for en generel introduktion til området samt for en systematisk ”værktøjskasse”, der kan bruges igen og igen til at vurdere, om videnskabelige publikationer er gode eller ej. Bogen henvender sig både til de garvede sundhedsprofessionelle, som efterspørger et bedre overblik og den studerende, som har brug for at få præsenteret et svært emne på en lettilgængelig og pædagogisk måde.

Forfatter: Andreas Habicht

Udgivelsesår: 2011

Forlag: Gyldendals Akademisk / Munksgaard.

Køb BOGEN NU

Medicinsk statistik.png
 
 
 
 
 
 

Anmeldelser

"Slutteligt indeholder den en direkte genial ordliste, hvor jeg faktisk blev forundret over, hvor simpelt forskning kan forklares. Jeg kan anbefale alle studerende og jordemødre i hele det brede felt at have denne bog på kun 95 sider liggende på skrivebordet, når der skal læses faglige artikler, og viden skal holdes ajour."

Jordmoderforeningen.dk

"Lad det være sagt med det samme - jeg er helt vild med den bog. Det er den første bog om statistisk, jeg er stødt på, der er skrevet, så det umiddelbart er til at forstå, hvad forfatteren mener og rent faktisk skriver om.!"

Sygeplejersken

Anmeldelse Vurder selv evidens.png